Viljelemme tilalla

 

Peruna

Perunan satokausi alkaa meillä heinäkuun alkupuolella, riippuen kevään säistä.


Varhaisviljelyssä meillä on kaksi lajiketta, vanha tuttu Siikli ja uudempi, herkkuperunaksikin nimetty maukas Annabelle.


Annabelle on hyvä lajike myös ympärivuotiseen käyttöön. Sen lisäksi viljelemme ympärivuotiseen käyttöön jauhoista, punakuorista yleisperunaa Asterixia.


Viime syksynä perunoista teettämiemme ravinneanalyysien mukaan tuottamamme peruna on kaikkea muuta kuin hiilihydraattihöttöä. Perunoiden sisältämät ravintoaineet ylittivät keskimääräiset arvot useiden ravinteiden osalta aivan reilusti. Ravinneanalyysien tekemistä perunasta jatkamme vuosittain.

20190912_131024.jpg

Vihannekset

Satokaudella 2020 viljelemme porkkanaa, punajuurta, keltajuurta, palsternakkaa, naurista, keräkaalia, lehtikaalia, kesäkurpitsaa, avomaankurkkua, hernettä, härkäpapua, sipulia, punasipulia, valkosipulia ja salaatteja.


Vihannesten satokauden aloittavat heinäkuussa sipulit, herne ja kesäkurpitsa.


Vihanneksista kaikki eivät välttämättä tule yleiseen myyntiin, vaan menevät suoraan sato-osakkaille.

kuvat_kesä_18_233.jpg

Maitohapposäilötyt vihannekset

Teemme myyntiin oman tilan tuotteista hapankaalisalaattia, joka sisältää keräkaalia, porkkanaa ja sipulia, hapanporkkanaa ja porkkanakimchiä.


Hapatetut vihannekset ovat valmiita syötäväksi sellaisenaan. Voit käyttää niitä myös erilaisiin salaatteihin tai tehdä niistä lämpimiä ruokia.


Maitohapposäilöntä on ikivanha säilöntämenetelmä.  Ruokaa on hapatettu jo tuhansia vuosia, kunnes se muiden säilöntätapojen yleistyessä unohdettiin vuosikymmenien ajaksi. Nyt maitohapposäilötyt vihannekset ovat palanneet ruokapöytiimme, kun niiden suotuisia vaikutuksia suoliston bakteerikantaan on tutkittu. Fermentoidut tuotteet sisältävät ainutlaatuisia suoliston kannalta tarpeellisia bakteeriyhdistelmiä ja maitohapposäilöntä tekee vihanneksista helpommin sulavia.


Käytämme hapatettuihin tuotteisiin ulkoiselta laadultaan kakkosluokkaa olevia vihanneksia, esimerkiksi katkenneita ja liian isoja porkkanoita. Näin saamme osaltamme vähennettyä ruokahävikkiä täällä tilalla.

kuvat_kesä_18_226.jpg

Yhteydenotto

Pidämme myös kursseja vihannesten maitohapposäilönnästä. Mikäli haluat säilöä itse omat kasviksesi, ota yhteyttä.

Tuula Lievonen 040 7005741
Markku Lievonen 040 7007581

Koskenkankaantie 590, 92400 Ruukki

Kiitos yhteydenotosta!